2018. április 19., csütörtök

Kőrösi Napok 2018 - Tanulmányi nap

Iskolánkban az idén is megrendezésre került, a már régi hagyományokkal rendelkező Körösi napok, melynek első napja a felsősök körében a tanulmányi verseny napja. 

A Kőrösi napok az ünnepélyes megnyitóval kezdődtek, melynek alkalmával Erzsike néni, iskolánk igazgatónője és Rita néni, az igazgató-helyettes asszony megnyitotta a két napos rendezvényt. Ez mellett számos fellépő színesítette előadásával a megnyitót. Bevonultak a zászlósok, akiket Márti néni készít fel minden alkalomra, hogy bevonulásukkal, rövid előadásukkal emeljék az alkalom fényét. Ezt követően sor került iskolánk névadójának, Körösi-Csoma Sándor útjának rövid levetítésére, melynek során megismerkedhettünk azzal, hogy hogyan próbálta felfedezni őshazáját. A film levetítése után megkoszorúzásra került az iskola aulájában álló Körösi Csoma Sándor mellszobor.

A rövid megnyitót követően került sor a szintén hagyományokkal rendelkező tanulmányi versenyre. A verseny során számot kellett adnunk a névadónk, Körösi Csoma életrajzáról. Tesztlapokat kellett kitölteni, ez mindenki számára kötelező volt. Ez után jöttek a szabadon választott témakörök, melynek során kémia, fizika, informatika, matematika és biológia tudásunkról lehetett beszámolni.

A szabadon választott témakörök után az aulában online vetélkedő kezdődött, ez is szabadon választott foglalkozás volt. A vetélkedő során játékos formában szintén Körösi életútja volt a központi téma. 

A vetélkedőt követően osztályunkat csapatokra bontottuk Magdi néni irányításával, ahol ismét névadónk életének ismeretéről számolhattunk be játékos feladatok megoldása útján. Ezután osztályunk ismét egyesült, ahol több feladaton keresztül arról adhattunk számot, hogy mennyire ismerjük iskolánkat, az abban megtalálható tárgyakat, mellyel felmérhető volt, hogy mennyire figyeljük meg környezetünket. 

A versenyeken való részvétel azért is fontos, hogy hagyományainkat megőrizzük, tudást szerezzünk iskolánkról, illetve annak névadójáról, valamint ezen a napon, illetve a másnapi sportnapon értékelik az osztályok teljesítményét. Ez egyfajta versengés az osztályok között, hiszen a Körösi gálán kihirdetik a legjobb osztály teljesítményét, melyet tavaly a mi osztályunk nyert meg. Szeretnénk, ha ez az idei évben is így lenne, így megpróbáltuk legjobb teljesítményünket nyújtani. 



Boda Szonja 7.C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése